Разказвачите от Чипровци с първа награда
Разказвачите от Чипровци с първа награда / netinfo
Възпитаници на театралното студио от Центъра за работа с деца в Чипровци спечелиха първо място на фестивала на фолклорното слово "Разказвачи". Той се проведе през почивните дни в Перник. Децата от балканското градче изпълниха хумористични сценки и стихове на уникалния торлашки диалект. Журито оцени високо тяхната артистичност и сценично присъствие, както и автентичността на изпълненията им.
На Първия фестивал на фолклорното слово у нас, в който участваха изпълнители от страната, jте  представиха приказки, митове, легенди, предания, лакардии, наричания, поговорки, гатанки, клетви и други форми на фолклорното  изкуство.
Представените на сцена и пред публика "разкази" бяха документирани на CD и DVD, ще бъде отпечатан и сборник "Разказвачи", включващ разказаното по време на фестивала фолклорно творчество, съобщиха от пресцентъра на общината.
Проектът бе реализиран от Народно читалище "Миньор", одобрен е и е съфинансиран от Национален фонд "Култура" с подкрепата на кмета на Община Перник. инж. Антоанета Георгиева.
Пилотният за Пернишка област фестивал, има амбицията ежегодно да разширява географията си и постепенно да обхване и всички етнографски области на България.