Победителите
Победителите / Община Видин
Много любители на автомобилизма наблюдаваха състезанието по скоростните  отсечки от третия кръг на Националния шампионат ралиспринт „Вида 2017”. В късния следобед шампионатът бе официално закрит от заместник-кмета на Община Видин и заместник-председател на Организационния комитет Венци Пасков.

Той изрази удовлетворението си, че с всяка изминала година интересът към това събитие расте. „Искам да благодаря на Българската федерация по автомобилен спорт, на Автомобилен спортен клуб „Жико-Моторспорт“ и на всички, които обединиха усилия, за да можем да осигурим необходимите условия за провеждане на ралиспринта” – каза заместник-кметът.

Стартираха общо 18 екипажа, като до финала достигнаха 14, а четири отпаднаха  от надпреварата, поради технически причини на автомобилите. В генералното класиране първо място зае отборът на АСК „Стара Загора“ – гр. Стара Загора с пилот Динко Иванов и навигатор Живко Желев. Втората позиция бе отредена на състезателите от АСК „Жико-Моторспорт” гр. Видин с пилот Ани Ванков и най-младият участник Александър Стойков. На трето място се класираха АСК „Скорпион РТ“ гр. Сливен с пилот Георги Георгиев и Васил Георгиев – навигатор. Победителят в Ралиспринт "Вида 2017" получи 2500 лв., класиралият се на второ място - 1500 лв, а на трето - 1000 лв., осигурени от Община Видин.

При отборното класиране начело е АСК „Стара Загора“, втора и трета позиция заеха АСК „Жико-Моторспорт 1” и АСК „Жико-Моторспорт 2“.

На всички класирали се в състезанието бяха раздадени купи и шампанско.Отличията връчи заместник-кметът Венци Пасков.