Ясни наградите на Националният фестивал на малките театрални форми
Ясни наградите на Националният фестивал на малките театрални форми / netinfo
13 награди раздаде журито на участниците в ХІХ Национален фестивал на малките театрални форми - Враца 2008. 

За режисура първа награда взе Маргарита Младенова за постановката на „Мъртвешки танц” от Стриндберг – ТР “Сфумато” , следвана от Галин Стоев за «Малка пиеса за детска стая» от Яна Борисова – Театър 199 “Валентин Стойчев” и Николай Поляков за “Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир – ДКТ Враца.

За сценография бяха присъдени две награди на Мария Диманова за «Сън в лятна нощ» от Уилям Шекспир – ДКТ Враца и Юлиян Табаков за “Малка пиеса за детска стая” от Яна Борисова – Театър 199 “Валентин Стойчев”.

За мъжка роля първата награда е за Владимир Пенев за ролята на Едгард в «Мъртвешки танц» от А. Стиндберг – ТР «Сфумато». Втора награда - на Цветан Алексиев за ролята на Курт от “Мъртвешки танц” от А. Стиндберг – ТР «Сфумато» и трета награда – на Камен Донев за актьорската му работа в спектакъла “Възгледите на един учител за народното творчество” ДТ Пловдив .

Сред жените като най-добра актриса бе отличена Светлана Янчева за ролята на Алис от «Мъртвешки танц» от А. Стиндберг – ТР «Сфумато». Втора на града бе присъдена на Снежина Петрова за ролята на Жана от «Малка пиеса за детска стая» от Яна Борисова – Театър 199 “Валентин Стойчев” и трета - на Лидия Инджова за дебюта и като Хермия в “Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир – ДКТ Враца.

Наградата за най-музикален и пеещ актьор връчи проф.Стефан Драгостинов на Камен Донев.

Техническият екип на ДКТ – Враца получи награда за техническо обезпечаване на фестивала.