Саниране Мездра
Саниране Мездра / Община Мездра
Комисия на Областна администрация - Враца извърши проверка на жилищните сградите със стартирали строителни дейности по Програмата за енергийна ефективност на ул.“ Сердика“ №2, ул. „Петко Каравелов“ №1, блок №2 и ул. „Пейо Яворов“ №6, блок №5 на територията на община Мездра.

Проверката се извършва съгласно изискванията на програмата, съгласно които областният управител извършва контрол по обновяването на жилищните сгради на територията на областта в изпълнение на договорите за целево финансиране.
Подобренията на обектите включват демонтаж на стара дървена дограма и монтаж на РVС дограма, топлоизолационни системи по фасади, топлоизолация и хидроизолация по покриви, отводнителна система на покрива, подмяна на ел. инсталацията и осветлението, шпакловка и боядисване в стълбищните клетки, мълниезащита и заземление.

Саниране Мездра
Община Мездра


Констатирано от комисията е, че досега изпълнените мерки за енергийна ефективност отговарят на одобрените проекти. Срокът за изпълнение на строително монтажните работи на жилищна сграда ул. „Сердика №2“ е изтекъл. Във връзка с констатацията областният управител Малина Николова изпрати писмо на кмета на община Мездра, с което изисква отговор за предприетите мерки от страна на възложителя.
По разпореждане на областния управител за всички собственици, чиито жилища се ремонтират, експертите от Областна администрация – Враца са разработили анкетни карти за удовлетвореност при изпълнение на програмата.

На 24.08.2017 г. областният управител Малина Николова подписа Протокол за откриване на строителна площадка на строеж „Саниране и обновяване на многофамилна жилищна сграда, гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ № 66-68, блок „Леденик“1“. Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Мездра Енерджисейф“, гр. София, а сумата, която ще бъде вложена за осигуряване на топлинен и енергиен комфорт на живеещите е 662 000 лв.
Регулярни проверки на сградите в област Враца, обновявани по Националната програма за енергийна ефективност предстоят по график в общините Мизия, Враца и Козлодуй.
 

Саниране Мездра
Община Мездра