Обсъждането на Програмата.
Обсъждането на Програмата. / Община Мездра
В проектобюджета за обезпечаване на годишната програма за развитие на туризма в община Мездра за тази година са заложени 496 547 лв. Програмата бе приета на заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма при кмета на общината. Основната част от средствата ще са от финансиране по оперативни програми – 465 643 лв. Ще бъдат вложени и 1 500 лв. от туристическия данък и 29 403 лв. от общинския бюджет.
Множество разнообразни мероприятия са разписани в документа. Един от най-важните проекти в сферата на туризма, който се очаква да бъде реализиран през годината е проект с работно име: „Welcome to the middle ages” (Добре дошли в Средновековието). Той предвижда провеждането на два тридневни средновековни фестивала в АК “Калето“ и в Румъния.

Основните цели на Програмата за 2018г. са: повишаване привлекателността на община Мездра и превръщането й в интересна туристическа дестинация в България и притегателен център за туристите от цял свят; обединяване на съществуващите атракции и продукти в един комплексен туристически продукт и повишаване броя на организираните групи и индивидуални туристи в общината, както и увеличаване на престоя им.

Програмата за развитие на туризма в Община Мездра за 2018 г. ще бъде гласувана на редовно заседание на Общинския съвет в края на март.