Приключва проект Datourway
Приключва проект Datourway / Дарик Враца

Заключителна среща за България по проект Datourway (Транснационална стратегия за устойчиво териториално развитие на региона около река Дунав с акцент върху туризма) се провежда днес в  Плевен. На конференцията ще бъдат представени постигнатите по Datourway резултати. Изпълнението на проекта, който се финансира по Програма Транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа, участват общо 16 партньора от 7 държави: Унгария, Словакия, Хърватска, Румъния, Италия, Сърбия, България.

Сред основните достижения на проекта е изработването на Транснационална стратегия за устойчиво развитие на региона по поречието на река Дунав. Стратегията ще бъде представена на министерствата в България. Надяваме се участниците в конференцията да се включат с идеи и коментари относно устойчивото развитието на крайдунавския регион на България.

По време на събитието участниците ще имат възможност да се запознаят и със специализираните издания, създадени в следствие на проекта: Справочник с проекти за река Дунав и Туристически справочник на традиционните занаяти и занимания в региона на Видин (България) и Долж (Румъния).

В срещата освен ръководството на Български икономически форум (партньор от българска страна по проекта), участие ще вземат представители на всички български дунавски общиния, включително тези от Северозападна България. С изказване в дискусията ще се включи и Петър Дулев, председател на Асоциацията на дунавските общини.