Представят проекта за Воден цикъл на Враца на семинар в Германия
Представят проекта за Воден цикъл на Враца на семинар в Германия / Дарик Враца

Управлението на отпадъчните води и снабдяването с питейна вода ще е основната тема на семинар, в който участие ще вземе и кмета на община Враца инж.Николай Иванов.

Семинарът ще се проведе в гр. Улм, Германия. Срещата е в контекста на стратегията на ЕС за развитие на Дунавския регион, чиято основна цел е защита на околната среда в района на река Дунав.  

По време на семинара ще бъдат представени успешни проекти в областта на управление на водите, тъй като основната задача на семинара е да се разработят ефективни препоръки за управлението на водни проекти - по време на изграждането и след изграждането на водопроводните и канализационни мрежи. Община Враца ще направи презентация на проекта за цялостна реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа.

През трите дни - от 7 до 9 март, са предвидени и срещи с бизнес представители на региона Баден-Вюртенберг, където се намира гр. Улм. „Ще бъде една изключително полезна работна среща. Надявам се, освен контактите, които ще създадем, да получим и достатъчно информация за напредъка на тази германска провинция по отношение на управлението на водите, в контекста на нашия воден проект" - поясни кметът инж. Николай Иванов. Разходите за участието в семинара са за сметка на организаторите от „Danube Office" и на университета в гр. Улм.