Предлагат с.Николово да стане дестинация за ловен туризъм
Предлагат с.Николово да стане дестинация за ловен туризъм / netinfo

В монтанското село Николово се проведе среща между Местна коалиция "Единни за промяна" гр. Монтана и хората от селото. Участваха Любомир Иванов -кандидат за кмет на общ. Монтана, Светослав Спасов-кандидат за кмет на с. Николово и кандидатите за общински съветници: Вера Андонова, Ивайло Тодоров, Първолетка Илиева, Теодора Любенова, Камелия Калистратова и Карина Петрова. Срещата откри Вера Андонова, представяйки МК „Единни за промяна" и позицията, която кандидатите за кметове и кандидатите за общински съветници споделят.

Думата взе и кандидата за кмет на селото Светослав Спасов, който сподели „За да живеем по-добре, всичко зависи от нас. Надявам се млади и стари, единни да работим за развитие. Трябва да има места, където младите и старите да се събират и да споделят, да вземат решения."

Една от алтернативите, които Светослав Спасов предложи за решаване на проблема с обезлюдяването е превръщането на с. Николово в дестинация за ловен туризъм.
„Децата ни заминават, защото Монтана се превърна в град-музей, обяви на свой ред и кандидата за кмет на Монтана Любомир Иванов. Проблемите на Монтана, като град, са много различни от тези на селата. Ако има една община, която да обединява всички села около Монтана, то тази община няма да се интересува от Монтана, а ще се интересува само от тези села." Любомир Иванов сподели още „Това, което искаме е на първо място, децата ни да останат тук. На второ място, да няма безработица. Крайно време е да имаме съзнание на будни хора."

Срещата завърши с въпроси от жителите на с. Николово.
За МК „Единни за промяна" се гласува с № 11 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.