Една от дисциплините в състезанието.
Една от дисциплините в състезанието. / ОД на МВР Видин
Противопожарната служба във Видин бе домакин на Зонално сътезание по пожароприложен спорт. Представителни отбори на огнеборците от Северозападна България показаха отлична подготовка в спортсменска надпревара. Първото място в комплексното класиране заеха пожарникарите от Враца.
Зоналните състезания се провеждат съгласно Правилник за организиране и провеждане на състезания по пожароприложен спорт на Българската федерация по пожароприложен спорт. Тази година, РДПБЗН–Видин бе домакин на надпреварата между представителните отбори на областите от зона 1 – Видин, Враца и Монтана.

Огнеборците от Северозападна България се състезаваха в индивидуални и отборни дисциплини - изкачване с щурмова стълба; 100-метрова пътека с препятствия; пожарна щафета 4х100 метра; бойно разгръщане от мотопомпа.

Отборът на РДПБЗН – Враца е комплексен победител в Зоналното състезание по пожароприложен спорт за мъже за 2018 година в зона 1. Врачанските огнеборци ще участват в Републиканският преглед по пожароприложен спорт - Варна 2018 година.

В комплексното класиране второто място заеха видинчани, трети останаха огнеборците от Монтана.

В дисциплината „Изкачване с щурмова стълба” победител стана представителят на РДПБЗН Враца – Венелин Иванов Георгиев, а на трето място се класира  Цанко Радославов Цанков от Видин.

В дисциплината „100-метрова пътека с препятствия” победител е видинският представител  Димитър Цветанов Димитров, второ място също зае видинчанин -  Ивайло Красимиров Иванов.

Победител в двубоя е Венелин Иванов Георгиев от Враца, трети е Цанко Радославов Цанков от Видин.

В дисциплината „Пожарна щафета 4х100 метра” видинският отбор се класира на  второ място, а победители станаха врачани. В другата отборна дисциплина „Бойно разгръщане от мотопомпа” видинчани останаха трети.

Победителите бяха наградени с грамоти, медали, плакети и голяма купа.