Пожари в Монтанско
Пожари в Монтанско / netinfo

Над 20 запалвания на сухи треви, причинени от проявена небрежност при боравене с открит огън, са станали през почивните дни в област Монтана. 8 са по-големите запалвания на ниска тревна растителност. 5 000 дка са унищожени в района на местност Живовска спирка в близост до село Гаврил Геново. 50 дка са изгорели в монтанската местност Падините, 80 дка в близост до Гребната база на Монтана, 200 дка в района на с. Владимирово, 30 дка – с. Трифоново, 350 дка – село Долна Рикса, 50 дка – край Вършец, 100 дка – село Боровци.


Късо съединение в ел. радиатор е причинило пожар в къщата на 78-годишен жител в село Дългоделци. Изгоряло е домашно обзавеждане на стойност 200 лв. В гр. Лом е изгорял напълно бракуван лек автомобил “Ваз”. Щетите са за 100 лв. Произшествието е причинено от небрежност.


Екип на ломската противопожарна служба е оказала и техническа помощ за спасяване на кон и теглена от него каруца, потънали във водите на р. Дунав край гр. Лом след уплаха на животното. Мъжът, управлявал каруцата – 49-годишният Г.Л., е успял да се спаси.