Видинско
Видинско / Община Видин
Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на община Видин по подадени сигнали, свързани с покачване нивото на реките, вследствие на снеготопенето и обилния дъжд в сряда вечерта.
Наводнени дворове има в селата Буковец и Градец. Около критичните участъци има изградени защитни стени с чували пясък.
 
Чували с пясък са доставени и заради авария на тръба в дигата на река Делейнска по пътя към с. Рупци. Там са залети земеделски земи.
В с. Иново нивото на възстановения участък на скъсаната преди няколко години дига е по-ниско от нивото на основната. Това налага надграждането на съоръжението с чували с пясък. За тази цел Община Видин е доставила 200 чувала с пясък за осигуряване безопасността на дигата. 

Видинско
Община Видин

 В края на работния ден кметът Огнян Ценков издаде заповед за денонощно наблюдение на водните нива и състоянието на всички хидротехнически съоръжения, както и на критичните участъци от речните легла, заливните зони в землищата и състоянието на пътищата във връзка с усложнената  хидрометеорологична обстановка.
       
Предприети са действия за предотвратяване на евентуални кризисни ситуации в населените места на Общината.
Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка.

Видинско
Община Видин

В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост. В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.