/ Дарик нюз, архив
15 април е последната дата за 2019 г., до която желаещите от Враца и Монтана могат да подадат своите кандидатури за включване в програмата на “Заедно в час” за професионално и лидерско развитие.

Ново събитие за дигитално развитие на бизнеса във Враца

Одобрените кандидати ще преминат интензивно обучение през лятото, а от септември ще започнат двегодишната си работа като учители в 11 области на България. Кандидатстването става с онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”, като няма изискване за предишен учителски опит или педагогическа правоспособност - те се придобиват в рамките на програмата.

Задължително изискване е висше образование с минимум бакалавърска степен, придобита до септември 2019 г., уточняват от програмата. Програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията.

Напредък по проект за въвеждане на практическото обучение в сферата на образованието

По време на двете години преподаване участниците в програмата получават и месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците в програмата ще работят като учители в училища партньори на “Заедно в час” в областите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора.

Те ще подкрепят учениците на местата, на които има най-голяма нужда от това. Всеки участник избира къде да преподава измежду свободни позиции в училищата партньори.