Полицията във Враца направи отчет на свършеното през 2017 г.

По време на отчета във Враца.
По време на отчета във Враца. / ОД на МВР Монтана
Областната дирекция на МВР във Враца представи  днес резултатите от дейността си през 2017 г. Анализът на статистическите данни показва, че има подобрение по отношение на някои основни  показатели. Подобрението е осезателно по отношение на участието в разкриване на престъпления, както и при броя на задържаните лица. През 2017 г. са установени 1574 лица извършили криминални престъпления, като  разкриваемостта е с ръст 4,3 % в сравнение с 2016 г.

При работата по линия „Наркотици” разкриваемостта е 67,1 %. Като част от превенцията на работата по линия „Наркотици“, може да се отчете многократно увеличения брой установени лица, управляващи МПС след употреба на наркотични вещества или техни аналози.  
Разкритите  икономически престъпления са 129, а ръстът на разкриваемост е 14,5 % в разкритите спрямо м.г. Също така са разкрити 34 престъпления от минали периоди.

На отчета присъства директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, който изтъкна като много положителен елемент в работата, включването на служителите на охранителна полиция в надзора на лица от криминалния контингент.
 
ОД на МВР Враца