Питат за ОВОС на девет инвестиционни намерения
Питат за ОВОС на девет инвестиционни намерения / Дарик - Враца

Девет искания за преценяване на необходимостта от извършване на Оценка за въздействие върху околната среда са постъпили през последния месец в Регионалната еко инспекция. Две от тях са за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води и канализация и по едно за реконструкция и модернизация на спортен комплекс, за изграждане на агроцентър, на център за красота и здраве към ваканционно селище, на водоем, на цех за преработка на стари автомобилни гуми и пластмаса, на площадка за излезли от употреба МПС и за изграждане на кравеферма, уточниха от РИОСВ Враца.

За периода са издадени 5 броя решения за преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС - с характер на решението да не се извършва ОВОС.

 

Постъпили са 2 бр. уведомления за инвестицонни предложения, подлежащи на преценяване на необходимостта от извършване на ОВОС. До възложителите са изпратени уведомителни писма с указания за стъпките които е необходимо да извършат съгласно глава шеста от ЗООС и Наредбата за ОВОС.

 

За месеца от инспекцията е изпратено и е едно становище до възложител «АЕЦ Козлодуй» ЕАД предвид провеждане на процедура по преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка за «Специализиран подробен устройствен план /СПУП/ на зона за превантивни защитни мерки около АЕЦ “Козлодуй”.