Перничанин уби 40-годишен колега-водач на пътя
Перничанин уби 40-годишен колега-водач на пътя / Дарик Враца - архив

40-годишен мъж от Берковица е загинал при катастрофа, станала снощи, около 18,30 ч. на път ІІ-81, в района между гр. Монтана и с. Благово.

Според изнесената от полицията информация 36-годишният В.В. от гр. Перник с лек автомобил "Волво В 40" с монтанска регистрация навлязъл частично в лентата за насрещно движение и се ударил с насрещно движещия се лек автомобил "Ланчия Дедра" със софийска регистрация, управляван от 40-годишния П.М. от гр. Берковица.

В колата с него пътували и Г.С./46 г./ и Е.Л./43 г./, и двамата от гр. Берковица. На място е починал водачът на "Ланчия Дедра". Единият пътник от колата - Г.С. е настанен за лечение в МБАЛ Монтана с контузия на гръдния кош и фрактура на ключицата. Другият пътник - Е.Л. и виновния водач В.В. са транспортирани до ЦСМП Монтана, прегледани и освободени. В.В. е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, отказал е и кръвна проба. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. в, във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. В.В. е задържан за срок до 24 ч. Работа по случая продължава РУ Монтана.