/ Община Враца
С тържество, в Спортно училище „Св. Климент Охридски“ във Враца бе открита новата учебна година. Официален гост на празника бе кметът Калин Каменов.

„Да учите в спортното училище означава обучението да бъде обвързано с резултати и всичко това зависи от Вас. За да направите така, че утре вашите родители, треньори, преподаватели и градът да се гордее с Вас, искайте максимално от себе си и не се плашете от трудностите.

Трябва да се стремите към върха! Знам че, можете. Пожелавам Ви винаги да имате желание, да показвате че сте първи! Бъдете шампиони, мили момичета и момчета, и честита нова учебна година!“, каза в приветствието си кметът Калин Каменов. Той припомни, че Община Враца ще продължи дейностите по подобряване на спортната инфраструктура в града, за да имат децата съвременни условия за трениране.

Кметът Калин Каменов
Община Враца


Директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Даниела Велкова пожела на учениците здрава и изпълнена с много медали година. Възпитаниците на училището за шампиони ще се обучават в специализирани паралелки в шест вида спорт: лека атлетика, борба, футбол, спортна стрелба, плуване и волейбол.

празникът
Община Враца


По повод откриването на учебната 2018/2019 година поздравителен адрес, от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, поднесе гл. експерт в Министерството на младежта и спорта - Мария Георгиева.