Откриха новата сграда на “Социално подпомагане” във Враца
Откриха новата сграда на “Социално подпомагане” във Враца / Дарик Враца

Лентата на новата сграда на Дирекция “Социално подпомагане” във Враца днес бе прерязана от заместник министъра на труда и социалната политика Ивайло Иванов, изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Цветан Васев, кмета на Враца Калин Каменов и Нели Стоянова, директор на дирекцията в града.

Сградата се намира на ул. “Лукашов” 1, в центъра на града, но най-важното е, че е достъпна за хора с увреждания, защото служителите, които ги обслужват са на първия етаж. В предишната сграда социалната служба бе разположена на третия етаж, което правеше особено труден достъпа на инвалидите. Във вътрешния ремонт на сградата са вложени над 280 000 лева, каза за “Дарик” Нели Стоянова. През 2012 г. бе направен ремонт на покрива, на покривния етаж и цялостно саниране на сградата на обща стойност над 129 000 лева.

Друго предимство е това, че институцията вече няма да плаща месечен наем от 3000 лева, както бе до момента. Сграда, в която бе преместено “Социално подпомагане” във Враца бе държавна собственост и е била прехвърлена на Агенцията за социално подпомагане със съдействието на бившия социален министър Тотьо Младенов, припомни заместник министър Ивайло Иванов. Значително подобрени са и условията, при които ще работят служителите на институцията.