/ Снимка: Дарик, архив
Откриха двама непълнолетни, извършили кражба в училище във Вършец. При извършения оглед е установено, че между 16:00 часа, на 15 януари и 05:40 часа, на 16 януари са откраднати около 700 лв. и 2 опаковки дъвки от закусвалня, намираща се в столовата на училището.

Полицаи разкриха крадец, задигнал пари от обор

В помещението е проникнато чрез разбиване на предпазна желязна решетка и прозорец на столовата. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи” следи е установено, че извършители на кражбата са две криминално проявени момчета  - на 16 г. оВършец и 15 г. от Монтана. Двамата са направили самопризнания и са предали част от отнетата сума и една опаковка дъвки.

Крадец се опита да изнесе техниката от компютърна зала

В хода на разследването е установено, че 16-годишният е повредил кафе-автомат, който се намирал в двора на СУ във Вършец, като нанесъл щети върху монетник, стъкло на помещението за чаши, решетка на монетник, каса за монети, платка и електрическа инсталация, всичко на стойност 500 лв.

Откраднаха 1000 лева и телефон от частен дом

16-годишният е уличен и във взломна кражба, извършена през декември. След като взломил балконска врата, проникнал в апартамент във Вършец, собственост на 72-годишен жител на София, откъдето извършил кражба на строева военна униформа, маслена картина от местен художник, 5 килима тип "Персийски", 5 пътеки тип "Персийски", 2 зимни дамски якета и неустановен брой дамски блузи, на неустановена до момента стойност. Част от вещите са продадени на жители на Вършец.


 
ОД на МВР Монтана