Осигуряват топъл обяд за 150 видинчани

Топъл обяд във Видин.
Топъл обяд във Видин. / Община Видин
Кметът Огнян Ценков, заедно със заместника си Венци Пасков посетиха кухнята на Домашен социален патронаж, която се намира в сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", във връзка с изпълнението на проект "Топъл обяд в Община Видин". Проектът стартира на 1 септември. Те разгледаха условията, при които се приготвя храната, доставеното ново кухненско оборудване и разговаряха със служителите и работниците. Средствата се осигуряват от държавния бюджет чрез фонд „Социална закрила“. Видинският кмет заяви, че налице е всичко необходимо, за да се предложи меню, съобразено с изискванията за здравословно и балансирано хранене. Определянето на вида хранителни продукти, които ще бъдат закупувани за приготвяне на топлия обяд, се извършва от Община Видин. Спазват се стриктно изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене. От тази година ще се предоставят и приготвени десерти, когато това е възможно.

Кметът направи проверка на място.
Община Видин


„Считаме, че Община Видин помага на хората, които са в нужда и по този начин подобряваме тяхното материално положение. Искам да благодаря на служителите, защото влагат много старание“ - каза Ценков и обясни, че за по-голямо удобство на хората, включени в проекта, са създадени общо 10 пункта на територията на общината. Четири от тях са в град Видин - Детска млечна кухня на ул. „Широка”, Детска млечна кухня в ж.к. „Г. Бенковски”, Домашен социален патронаж в сградата на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", квартал „Нов път“ и седем - в град Дунавци и в селата Пешаково, Градец, Генерал Мариново, Гомотарци и Новоселци.

Стойността на проекта възлиза на 248 351 лв. Той се осъществява в рамките на операция „Осигуряване на топъл обяд 2016-2019“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.