Определят цени на билетите за атракционните влакчета
Определят цени на билетите за атракционните влакчета / Дарик Враца - архив

Общинските съветници lвъв Враца днес ще трябва да определят цени на билетите за атракционните влакчета, закупени по проекта „Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони", реализиран в партньорство с Дирекция Природен парк „Врачански Балкан". Първоначално влакчетата трябваше да превозват туристите от рехабилитирания лифт до пещерата „Леденика", но след отпадането на лифта от проекта те ще бъдат ползвани от гражданите и туристите във Враца.

Първият определен маршрут е Блок 26 в ж.к. „Дъбника", бул. „България", ул. „Христо Ботев", „Крайречен булевард", Природозащитен център „Натура", ул. „Вратица", разклон с.Згориград и обратно до Блок 26 в ж.к.„Дъбника".

Вторият маршрут е Спортен комплекс в ж.к."Младост", блок 10, ул.„Георги Апостолов", ул.„Спортна", бул.„Демокрация", ул. „Козлодуйски бряг", в дясно по ул. „Ген.Леонов", ул.„Радецки", бул.„Втори юни", Природозащитен център „Натура", ресторант „Чайка", разклон с.Згориград и обратно до Спортен комплекс в ж.к."Младост".

Цените на услугите предлагани в Развлекателен парк „Леденика" са регламентирани в Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца, като не е предвидена цена за билетите на атракционните влакчета. Във финансовия анализ на проекта са предвидени приходи от предоставяне на услуги и продажба на билети. Предвижда се влакчетата да започнат да генерират приходи в годината след изпълнение на проекта. Според предложението, което днес кметът на Враца ще внесе в общинския съвет цена на билета за 1 място ще е 2 лева - за възрастни, а за деца над 3-годишна възраст, ученици, студенти (редовно обучение) и пенсионери - 1.50 лв.

Ако предложението бъде прието ще трябва да се приеме Наредба за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца.