Кътове за отдих
Кътове за отдих / netinfo
В кварталите „Гурково“ и „Видбол“ на град Дунавци днес бяха открити изградените по проекти места за отдих в рамките на Програма „Местни инициативи“, която се финансира от Община Видин. За двата проекта са отпуснати общо 4 000 лв. Те включват доставка и монтаж на дървени беседки и кошчета за отпадъци.

Кътове за отдих
netinfo

На събитието присъстваха заместник-кметът на общината Венци Пасков, кметът на град Дунавци Димо Скорчев,  жители и гости на населеното място. И в двата квартала йеромонах Максим извърши водосвет на кътовете за отдих. Пасков поздрави хората с придобивката, като отбеляза, че Програма „Местни инициативи“ се реализира успешно за втора поредна година. Той подчерта, че идеята за нейното създаване е на кмета на Община Видин Огнян Ценков. Поради големия интерес към нея, в бюджета за 2017 г. средствата за финансирането й са увеличени и са в размер на 104 000 лв. Венци Пасков съобщи, че са подадени и одобрени общо 52 проекта – 34 от всички населени места в общината и 18 – от жителите на квартали в град Видин. За всяко проектно предложение са отпуснати 2 000 лв.

Кътове за отдих
netinfo

Откриването на местата за отдих по проект с наименование „Заедно за Дунавци“, се превърна в истински празник за хората от двата квартала на града. Заместник-кметът на общината Венци Пасков заяви, че общината ще продължи да изпълнява тази програма и ако има възможност, ще се увеличи и финансовия ресурс. По този начин хората сами ще решават какво би било най-полезно да се направи за всички живеещи в даден квартал или населено място, с оглед на предвидените средства.

Кътове за отдих
netinfo

Община Видин