Новата машина
Новата машина / Община Мездра
Нов двураменен контейнеровоз работи вече в община Мездра. Той e предназначен главно за 4-кубикови контейнери, но има възможност да превозва контейнери с вместимост до 7 кубични метра. Машината „MANN“ бе доставена от фирма „Автокам България“ ООД. На проведена обществена поръчка тя предложи най-изгодната ценова оферта в размер на 59 732.40лв.

„В поръчката на машината е предвидено и с пясъкоразпшръскващо устройство.
Със съдействието на кмета на Общината и Общинска администрация успяхме да закупим поредната реновирана машина, която е доста по-нова в сравнение с останалите машини в нашия автомобилен парк. Надявам се, че след като водачът премине обучение и пуснем в действие машината, проблемите ни още повече ще намалеят, а със закупуването на пясъкоразпръскващото устройство ще подобрим и зимното почистване“, заяви директорът на комуналното предприятие Николай Несторов.

Тенденцията е машината да стане още по-универсална и за в бъдеще да бъде закупена цистерна със собствена помпа, която да помага за миенето на улиците. Настоящата цистерна, с която общинското предприятие работи, е с вместимост 2-3 кубични метра и новата придобивка ще помогне в голяма степен за осъществяване дейностите на дружеството по поддържането на чистотата и зелените площи в града.
 
Община Мездра