/ ОУ Васил Левски Враца
Във Враца, в Основното училище "Васил Левски", днес бе открит нов кабинет по природни науки. Официални гости на събитието бяха Врачанският митрополит Григорий и кметът на Враца Калин Каменов.

"В този кабинет всички ученици ще могат да работят с микроскопи. Ще могат да пипнат и да направят опити в епруветки, колби, мензури. Кабинетът ще е много полезен при обучението по "Човекът и природата".

Изградили сме го със собствен труд и средства от делегирания ни бюджет, а оборудването е от национални програми за оборудването на такива кабинети" - каза за "Дарик" директорът на училището Румен Петков. Изграждането на кабинета е на стойност под 5 000 лева, а оборудването му струва до 4 000 лева.

Училище Васил Левски
Врачанска митрополия

За първи път днес в Основното училище "Васил Левски" бяха раздадени и стипендии за отличен успех на деца в пети клас. Предметни награди получиха деца от 1 клас, които са постигнали добри резултати през първия учебен срок.

Врачанският митрополит Григорий изнесе пред учениците, учителите и родителите беседа за предстоящия  в неделя голям православен празник Благовещение. Всички деца получиха от владиката картички за Благовещение, които те трябва вкъщи да изрежат и сгънат, и да подарят на своите майки. “Защото Благовещение е православният празник на жената и майката” – обясни на децата митрополит Григорий.