/ iStock/Getty Images
11 души са задържани
Специализирана полицейска операция под надзора на Окръжна Прокуратура Враца проведоха днес служители на ОД на МВР Враца. Извършени бяха проверки на физически лица, частни адреси и МПС във Враца и селата Мраморен, Нефела, Осен, Краводер, Баница.

В частен дом в село Нефела, обитаван от криминално проявено лице са намерени и иззети 31 хил. лева и 800 евро, талони на автомобили, незаконно оръжие (2 пистолета и боеприпаси), множество документи - „Запис на заповед“, договори за покупко-продажба на автомобили, тефтерче с имена, дебитни карти и др. Собственикът на имота се е занимавал с лихварска дейност.

В дворно място на частен имот в село Мраморен са открити 42 растения (канабис) с височина 150 см. с общо тегло листна маса около 3 кг.

При обиск на мъж във Враца са намерени 12 пакетчета съдържащи кокаин, а в жилището на същото лице е открита ел. везна, сгъвки с кокаин и канабис.

В рамките на операцията са извършени проверки на 14 адреса, 89 МПС, 148 лица. Образувани са 3 досъдебни производства и 1 бързо полицейско производство, съставени са 8 акта и 29 фиша по Закона за движение по пътищата. Като съпричастни към извършване на различни по вид престъпления, за срок до 24 часа са задържани 11 души.

Специализираната полицейска операция с участието на ЗЖУ “Жандармерия“-Монтана е проведена с цел противодействие на конвенционалната престъпност.