Нешка Робева при гимнастичките в Мездра.
Нешка Робева при гимнастичките в Мездра. / Община Мездра
Нешка Робева и секретарят на Община Мездра Севдалина Джамбазка присъстваха на тренировка на грациите от Железничарски клуб по художествена гимнастика „Анелия“. Тренировката на талантливите момичета се проведе във физкултурния салон на ОУ “Христо Ботев“. Възпитаничките на треньорите Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова показаха пред Робева съчетания с топка, обръч и бухалки. Легендата на художествената гимнастика, подготвила едни от най-добрите гимнастички на световно ниво сподели, че Мездра има изградени традиции и отлична школа по художествена гимнастика.

„Много се радвам да видя тези хубави и талантливи деца, които изпълниха прекрасни композиции и се надявам наистина да имат успех. Пожелавам на младите грации да спортуват, защото е видно, че това им доставя голямо удоволствие. Медалите, грамотите и признанията не са важни без любов към спорта. Школата в Мездра непрестанно захранва големите клубове в София, което ни дава основание да предположим, че най-вероятно следващите златни момичета ще бъдат от Мездра“ - каза Робева.

В момента възпитаничките на  ЖКХГ „Анелия“ се подготвят за участие в две държавни първенства по художествена гимнастика. Първото ще се проведе в периода 30.06.- 01.07.2017г. в София и в него ще вземат участие ансамбъл девойки младша възраст, категория „Б“, както и двойка девойки старша възраст. Второто държавно първенство, на което мездренските гимнастички ще премерят сили със своите връстници ще се проведе между 7-ми и 9-ти юли в София. В него ще вземе участие отборът деца до 10г., категория „А“.