МВР Видин
МВР Видин / ОД на МВР Видин
Традиционно, през летните месеци, гишетата на сектор „Български документи за самоличност” в област Видин, работят при по-голяма натовареност. Причината е в отпускарския сезон и завръщането на местните хора от чужбина през юли и август.
През месец юли са били издадени 651 лични карти, 360 паспорта и 353 шофьорски книжки. Пикът е бил през месец август – тогава са издадени 915 лични карти, 626 паспорта и 444 свидетелства за управление на МПС.

Независимо от натоварването през юли и август, гражданите са обслужвани ритмично, не е констатирано напрежение или продължително задържане на опашки пред гишетата. Общият брой на издадените лични карти през първото шестмесечие тази година е 3168, броят на паспортите е 1464, а на шофьорските книжки – 1881.

От сектор „Български документи за самоличност” припомнят, че на гишетата в областната дирекция и в районните управления в Белоградчик и Кула, както и в сектор Пътна полиция”–Видин, гражданите за свое улеснение, могат да заплатят дължимата такса чрез ПОС-терминалните устройства там.
 
ОД на МВР Видин