Направиха първи преглед на мажоретните състави
Направиха първи преглед на мажоретните състави / Община Враца

Под съпровода на музика, танци и бурни аплодисменти по централната улица на Враца премина празничното шествие на мажоретните състави от детски и учебни заведения в града. Проявата се провежда за първи път във Враца и е част от програмата на Ботеви дни 2016. Общо 13 мажоретни състави се включиха в парада и завладяха сърцата на жителите на града.

Стартът на пъстрото дефиле бе даден от площад „Македония". Колоната бе водена от духовия оркестър към читалище „Развитие". В празничния парад се включиха още духовият оркестър към Центъра за работа с деца, мажоретни състави от 9 детски градини и мажоретните състави към ОУ „Васил Левск

Направиха първи преглед на мажоретните състави
netinfo

и" и Младежки дом - Враца. Костюмите на всички участници от детските заведения бяха с цветовете на българския трикольор.

Изявата бе уважена от зам.-кмета на Община Враца Петя Долапчиева, зам.-председателя на Общински съвет и председател на постоянната комисия по спорт, туризъм, младежки политики Ивайло Христов, директора на Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности" към Община Враца Маринела Петрова, родители, гости.

На площад „Христо Ботев" участниците в дефилето се подредиха в красива конфигурация и изпълниха феерия от изящни танци. В края на изявата всички участници получиха грамоти.