/ Община Видин
Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков участва в церемонията по връчването на наградите в ХХII-ия екоконкурс „Старопрестолен Видин 2019“, която се проведе в актовата зала на ОУ „Любен Каравелов“.

Започва пролетното почистване във Видин

Конкурсът се организира от екокомисията към Туристическо дружество ''Бонония'' по няколко теми. Отличените в различните категории бяха наградени с грамоти.

Награждаването

Венци Пасков поздрави организаторите, участниците и гостите на събитието: „Радвам се, че екоконкурсът се превърна в традиция, която обединява стотици хора и десетки институции в нашия град.

Заедно ние можем да променяме средата, в която живеем, да сме постоянни в борбата срещу замърсяването, да поддържаме чисти домовете си, жилищните квартали, улиците, парковете, да пазим и се грижим за зеленото богатство на Видин“.

Награждаването

Заместник-кметът връчи грамоти от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков на Виктория Крумова - ученичка от XI клас в СУ „Цар Симеон Велики“, която спечели I място за макети и есе и на Мария Владиславова - ученичка от X клас в ГПЧЕ „Йордан Радичков“, заслужила призовото място за есе.