Награди 24 май във Враца
Награди 24 май във Враца / Община Враца
В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост, кметът на Община Враца Калин Каменов връчи наградите в системата на народната просвета и в областта на културата. Официалната церемония се проведе в обновената и модернизирана Градска концертна зала. Тази година с престижните отличия бяха наградени 18 педагози, ученици, колективи и творчески състави.

„Искам да благодаря на всеки един от Вас за това, че е бил откровен, критичен и съзерцателен към своите ученици. Умолявам Ви, продължавайте да бъдете такива. Помагайте на нашите деца да бъдат по-добри, любознателни и с отворени очи към света. Бъдете вдъхновяващи  и никога не се отказвайте от трудностите. Бъдете сърцати, не спирайте да отваряте сърцето и душата на нашите деца към образованието, културата и изкуството. Огромно благодаря за вашия труд, за вашето себераздаване и сърцатата Ви работа. Честит празник“, каза в приветствието си кметът Калин Каменов.

Награди 24 май във Враца
netinfo

Категория „Директор на годината” за 2018 г.

- В подкатегория „Предучилищно образование” победител е Пламена Цветанова – директор на Детска градина „Европейчета”;
- В подкатегория „Средно образование” победител е Антоанета Сиракова – директор на НУ „Св. Софроний Врачански”;

Категорията „Екип / Колектив на годината” за 2018 г.

В подкатегория „Предучилищно образование” наградата се присъди на колектива на Подготвителна група „Смехурани” от Детска градина „Единство Творчество Красота”;

В категорията „Екип/Колектив на годината” за 2018 г. в подкатегория „Средно образование” се присъждат две награди. Победител е колективът на ППМГ „Акад. Иван Ценов” и екипът за иновативно бинарно обучение по кетъринг от Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство;

Награди 24 май във Враца
netinfo

Категорията „Учител на годината” за 2018 г.

- В подкатегория „Предучилищно образование” наградата е за Мими Леонидова Петрова - учител в Детска градина „Зора”;
- В подкатегория „Начален етап на основното образование” победител е Илонка Каменова - учител в НУ „Иван Вазов”;
- В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Български език и литература и чужди езици” наградата се присъжда на Милена Иванова - учител по Български език и литература” в ППМГ „Акад. Иван Ценов”;
- В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Математика, информатика и информационни технологии” победител е Илонка Вутова - учител в ППМГ „Акад. Иван Ценов”;
- В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Обществени науки, гражданско образование и религия” награда не се присъжда.

Награди 24 май във Враца
netinfo

- В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Природни науки и екология” и в област „В професионално/профилирано образование” награда се присъжда на Соня Илчева от ППМГ „Акад. Иван Ценов“.
- В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Изкуства, бит и технологии, Физическа култура и спорт” наградата е за Румен Евлогиев - учител в Средно училище „Христо Ботев”.

Награди 24 май във Враца
netinfo

IV. Категория „Ученик на годината” за 2018 г.

В подкатегория „В начален етап на основното образование” победител е Никол Валериева Илиева- НУ „Св. Софроний Врачански”;
В подкатегория „Български език и литература и чужди езици” - Теодора Иванова- ППМГ „Акад. Иван Ценов”;
В подкатегория „Математика, информатика и информационни технологии” - Венелина Андреева- ППМГ „Акад. Иван Ценов”;
В подкатегория „Обществени науки и гражданско образование” - Михаил Митев - Средно училище „Христо Ботев”;
В подкатегория „Природни науки и екология” - Биляна Герчева- ППМГ „Акад. Иван Ценов”;
В подкатегория „Изкуства, физическа култура и спорт” - Десислава Йорданова- Спортно училище „Свети Климент Охридски”;
В подкатегория „Професионално/Профилирано обучение” награда не се присъжда.

Категория „Най-добър млад учител”

Наградата се присъжда на Велислава Цветанова Нечева - Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх”.
Награда в областта на културата се присъжда на Регионална библиотека „Христо Ботев”.

За втора поредна година по случай 24 май и във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС, награди за високи постижения в областта на образованието и културата учреди евродепутатът Владимир Уручев, който отправи видеообръщение.

"Вашите постижения, всеотдаен труд и новаторски дух доказват, че и днес българите са безусловен фактор в развитието на Обединена Европа. Успехите, които постигаме по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, са поредният пример за това. Имам огромни надежди за бъдещето на нашата страна и на Европа. Горд съм, че познавам хора като Вас! Горд съм, че през годините изградихме успешно партньорство и дори приятелство. България и Европа се нуждаят от Вас”, бе категоричен евродепутатът Владимир Уручев и сподели, че по подобие на миналата, и тази година решението кои от номинираните в различните категории да отличи е било изключително трудно.

Награди 24 май във Враца
netinfo


"Всички Вие имате огромни заслуги и успехи! Убеден съм, че и занапред ще се гордеем с всички Вас! Честит празник”, каза в своето приветствие Уручев. От негово име наградите връчи кметът на община Враца Калин Каменов.       
  1. Категория „Директор на годината” за 2018 г.
  • В подкатегория „Предучилищно образование” наградата се присъжда на Даниела Йосифова Александрова, Детска градина „Дъга”;
  • В подкатегория „Средно образование” наградата се присъжда на Димитър Марков, Средно училище „Васил Кънчов”. 
  1. Категорията „Колектив на годината” за 2018 г. – Професионална техническа гимназия „Никола Йонков Вапцаров”.
  2. Категорията „Учител на годината” за 2018 г.
  • В подкатегория „Начален етап на основното образование” наградата се присъжда на Таня Теодосиева Дацова, Основно училище „Васил Левски”;
  • В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Математика, информатика и информационни технологии” наградата се присъжда на Връбка Антонова, Средно училище „Христо Ботев”;
  • В подкатегория „Прогимназиална и гимназиална степен на основното образование” в област „Изкуства, бит и технологии, Физическа култура и спорт” наградата се присъжда на Димитър Арменов, ППМГ „Акад. Иван Ценов“.
  1. Категория „Ученик на годината ” за 2018 г.
  • В подкатегория „В начален етап на основното образование” – Натали Боян Данова, Основно училище „Васил Левски”
  • В подкатегория „Обществени науки и гражданско образование” – Стивън Василев, ППМГ „Акад. Иван Ценов“; 
  • В подкатегория „Изкуства, физическа култура и спорт” – Елица Тодорова Стефанова, Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“.
  1. Награда в областта на културата се присъжда на Симфониета – Враца, с директор и диригент Христо Павлов.
В празничната програма участие взеха камерен оркестър при Симфониета Враца, Дуо „Доминанто” - Любомира Петрова и Цветан Цветков, както и възпитаници на Детската музикална школа при НЧ „Развитие -1869” - Враца с преподавател Олга Младенова.

Награди 24 май във Враца
netinfo

Преди тържествената церемония кметът Калин Каменов награди още 10 ученици от врачански учебни заведения, постигнали отлични резултати през изминалата година.