/ Община Видин
Общо 70 са зрелостниците в СУ „Цар Симеон Велики“, на чието тържествено изпращане гост бе кметът на Общината Огнян Ценков. „За мен е чест да бъда сред вас и се докосна до атмосферата на най-старото видинско училище, чиято история винаги е била неразделна част от историята на Видин.

Випуск 2019 Видин

Всички ние се гордеем с нейния всепризнат авторитет през годините. Преди няколко дни вие представихте един великолепен концерт, съвместно със Симфониета-Видин, на който показахте, че в Средно училище "Цар Симеон Велики“ се подготвят млади и талантливи хора не само в областта на науката, но и на  изкуството и културата“, каза в приветствието си Ценков.

Огнян Ценков е „Кмет на месеца“ за март на тема „Пазители на българския дух“

Той се обърна към абитуриентите и отбеляза, че в този вълнуващ ден те се разделят със своите учители и съученици и затварят вратата на своето любимо училище след себе си, за да прекрачат смело в живота като достойни личности, като успешно реализиращи се хора във всички сфери.

„Запазете този прекрасен миг в сърцата си, защото той се случва само веднъж. Запазете приятелствата, които сте изградили тук и нека вашият поглед винаги бъде обърнат към Видин, защото аз съм сигурен, че много от вас ще останат в родния град, за да продължат своето образование, да работят и творят, да градят своето бъдеще. На добър час!“ – пожела кметът.
 
Випуск 2019 Видин


С много вълнение и мили думи учениците от трите паралелки на випуск 2019 в училището поздравиха своите класни ръководители и преподаватели и подариха на директора си Венцислав Станев картина за спомен. На 13 абитуриенти бяха връчени грамоти и златни значки за отличен успех и активно участие в училищния живот.

Випуск 2019 Видин

На събитието присъстваха областният управител на Област Видин Албена Георгиева, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Обществения съвет към училището Александър Русев и други.

Випуск 2019 Видин

Представители на общинското ръководство също уважиха тържествата по повод изпращането на зрелостниците. Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Венци Пасков бе гост в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“; секретарят на Общината Иванела Андреева - в ППМГ „Екзарх Антим I“, началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ Емилия Николова - в ГПЧЕ „Йордан Радичков“.

Те връчиха поздравителни адреси от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков на директорите на учебните заведения.

Випуск 2019 Видин

Броят на завършващите средното си образование в деветте училища на територията на Община Видин е 492.
Община Видин