Дарик
Дарик / Деян Герговски
Мъж и дете пострадаха при катастрофа между кола и ТИР. На 15 октомври, около 16:00 часа е станала катастрофа на пътя село Добри дол-Монтана. Сблъсъкът е между товарен камион "Волво" с водач турският гражданин на 54 години и лек автомобил „Ауди А 3”, собственост и управляван от мъж на 18 години от село Дреновец, област Видин.

Водачка "уцели" паркиран автомобил

Водачът на лекия автомобил се движел в посока от Монтана към село Добри дол с несъобразена скорост с пътните условия, изгубил е контрол над автомобила, навлязъл е в платното за насрещно движение и се е ударил в предната част на товарния камион.
 
Петима в болница след катастрофа

При катастрофата са причинени средна телесна повреда на водача на лекия автомобил - счупване на дясната ръка и лявото бедро и средна телесна повреда на пътника в лекия автомобил возещ се отпред – момче на 13 г. от с. Дреновец,  което е със счупване на лявото бедро. Пострадалите са настанени в МБАЛ "Св. Николай Чудотворец"-Лом, без опасност за живота.
 
При катастрофата са причинени материални щети на двата автомобила. Турският водач е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Поради невъзможност водачът на лекия автомобил не е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, направена му е кръвна проба.