ВМРО Враца
ВМРО Враца / ВМРО Враца
След провеждане на редовно отчетно-изборно събрание на Националният младежки комитет (НМК) на ВМРО - Българско национално движение и семинар в Мелник бе избрано ново ръководство. Председателят на младежката организация на ВМРО във Враца - Момчил Янков, бе преизбран за зам.-председател с ресор Северозападна България, а председателя на младежката структура в Монтана - Боби Георгиев, бе преизбран за член на контролната комисия на младежкия комитет. Силното присъствие на младежи от Северозападна България на събранието се допълваше с делегати от Мездра, Роман, Лом и Кнежа, водени от народния представител Красимир Богданов.

ВМРО Враца
ВМРО Враца

След събранието стотиците симпатизанти на ВМРО от България и Македония по традиция се отправиха на пешеходен поход към местността край параклиса "Свети Пророк Илия" над с.Сугарево, където се поклониха пред паметта и делото на Тодор Александров. Слово за „некоронования крал на македонските българи“ изнесе председателят на ВМРО, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В честването участваха всички народни представители от ВМРО, наши сънародници от Македония, Западните покрайнини, представители на МПО в САЩ, на ВМРО – Народна партия от Македония и на унгарската партия Йобик.

ВМРО Враца
ВМРО Враца

По познатата вече традиция, повече от 30 млади членове, постъпили в организацията, положиха клетва за вярност и служба в полза на съотечествениците си. С три изстрела в небето в чест на България, ВМРО и Тодор Александров завърши ежегодната церемония по случай 93 години от убийството на великия българин, но споменът за делата му остава завинаги.
 

ВМРО Враца
ВМРО Враца

ВМРО Враца