Миньорите в с.Кошава - с нова придобивка
Миньорите в с.Кошава - с нова придобивка / Областна администрация Видин

„Битов комплекс на миньора" откриха в с.Кошава, видинско. Придобивката е по повод професионалния празник на българските миньори - 18 август.

Сред официалните гости бяха Владимир Тошев - народен представител от ПП ГЕРБ, заместник-областният управител инж.  Любомир Низамов, Герго Гергов - кмет на община Видин, Евгени Евгениев - изпълнителен директор на ГИПС - гр. София, Пламен Василев - изпълнителен директор на „ГИПС" АД - гр. Видин, Юлиян Петков - председател на Съвета на директорите на дружеството и Бисер Лазаров - член на съвета на директорите.

Тържествен водосвет извърши архимандрит Поликарп, председател на катедрален храм „Свети Великомъченик Димитър Солунски".

Комплексът е поредната нова инвестиция на стойност 100 хиляди лева, която осигурява необходимите условия за нормална работа на трудещите се в подземния рудник. Състои се от два етажа. На първия са разположени перално помещение, съблекални и баня за жени. За мъжете са обособени стая за назначение и инструктаж, помещения за къпане и съблекални. Нов автомобил за оказване на първа помощ получи минноспасителната служба, в която работят 10 души.  Допълнително са обучени още 8 работници, които да изпълняват функцията на минни-спасители.