Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса „БУКЕТ
Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса „БУКЕТ / netinfo

Най-добрите кулинарки от Община Борован спечелиха супер награди в първото издание на Конкурсите „БУКЕТ", в категория „Кулинарни традиции". Надпреварата се проведе в с. Малорад, Община Борован на Лазаровден. Гости на празника бяха водачът на листата на Движение за права и свободи Камен Костадинов, кандидатите за народни представители Юри Кацарски, Десислава Марковска  и Цветомира Димова, както и кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, кметовете на селата Малорад, Добролево и Сираково - Петър Гарвански, Илиян Буковски и Гриша Георгиев.

Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса БУКЕТ"
netinfo

В кулинарната надпревара се включиха 7 участници от с. Малорад, 2-ма от с. Добролево и 2-ма от с. Борован. Димитрина Найденова от с.Малорад, Снежана Поповска от с.Добролево и Богдана Велчовска от с.Борован бяха натоварени с нелеката задача да оценят кулинарните произведения.

Поздрав към участниците отправиха инж. Десислава Тодорова, Димитрина Найденова- председател на читалище " Просвета" в с.Малорад и  Камен Костадинов.

Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса БУКЕТ"
netinfo

„Конкурсите „БУКЕТ" са изключително актуални в днешния ден, защото уникалността на всяка култура е ключът към единението, от което имаме нужда всички. Културните различия не трябва да бъдат пречка, която трябва да преодоляваме, а богатство, към което да се стремим.

Движението за права и свободи обяви конкурсите „БУКЕТ", за да се отстоява свободата и да се възпитава толерантността - чрез традиционната култура на малцинствата, чрез самопознанието и проявленията на идентичността, чрез познаването и приемането на „другия". Основните цели на конкурсите „БУКЕТ" са да повишат интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България. Да създават среда за изява и развитие на таланти.

Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса БУКЕТ"
netinfo

Така ще успеем да възпитаме в младите хора зачитане и уважение към другите култури, придържане към общоприети естетически норми", каза Камен Костадинов при откриване на тържеството.

Наградите на победителите бяха връчени от Камен Костадинов, Юри Кацарски и Десислава Марковск. Празникът завърши с изпълнения на малки лазарки от Малорад.

Конкурсите „БУКЕТ"   се организират от Движението за права и свободи под патронажа на почетния председател д-р Ахмед Доган, а абревиатурата означава: България в Усмивките и в Културата на Етносите и на Толерантността.

Следващия конкурс „БУКЕТ" се провежда днес проведе в Криводол, в категория „Танцово изкуство".

 

Майсторки-кулинарки спечелиха супер награди в конкурса БУКЕТ"
netinfo