Мездра спирки
Мездра спирки / Община Мездра
Ликове на възрожденци и патриотични стихове скоро ще посрещат чакащите на спирките в гр. Мездра. По този начин съоръженията ще бъдат разкрасени и подрастващите ежедневно ще получават незаменим урок по родолюбие.

Комисия, назначена със Заповед на кмета на Общината извърши проверка на състоянието на съоръженията и установи, че едно от тях е здраво. Към момента служители на ОП “Чистота“ ремонтират седемте спирки в гр. Мездра, които често са подложени на вандалски набези. Целта е подобряване състоянието на съоръженията и подсигуряване на заслон за чакащите. След като спирките бъдат поправени, ще бъдат и изрисувани с ликовете на възрожденци. На някои от тях ще бъдат изписани и популярни тематични стихове.

„Възстановяваме част от спирките за трети път през последните години. Надявам се, че когато съоръженията станат по-красиви, ще възпрем вандалите“, каза Николай Несторов, директор на ОП “Чистота“.

Мездра спирки
Община Мездра


Той допълни, че служители на предприятието ремонтират и покрива на Дома на покойника, находящ се в гробищния парк в гр. Мездра.

„ Идеята е не просто да се прередят керемидите, а покривът да бъде основно ремонтиран. Той ще бъде обкован с дъски. Ще се положи и водонепропускливо фолио, което да гарантира по-голяма дълготрайност на вредното въздействие на околната среда. Ще бъде поставен и гипсокартон от вътрешната страна. Мястото носи негативна енергия, но е важно да има по-приветлив вид, за да може гражданите поне малко да се чувстват по-добре“, каза още Несторов.

Директорът на ОП “Чистота“ допълни, че при хубаво време, от следващата седмица ще започне и измиването на улиците, чрез което се намалява количеството на фини прахови частици и се осъществява общинската програма за качество на атмосферния въздух.

Вчера служителите измиха северното платно на ул.“Ал. Стамболийски“ в участъка между ул.“Пирин“ и ул.“Марин Дринов“ в гр.Мездра , което бе силно замърсено след авария по амортизираната водопроводна мрежа.