Крадци от с.Новоселци предпочитат Видин
Крадци от с.Новоселци предпочитат Видин / DarikNews.bg - архив

Четирима жители на с.Новоселци са заловени да крадат във Видин в един ден.

Първият е засечен на 8 февруари, около 03.40 часа, на ул.”Батальонна” в областния град. При извършване на полицейска проверка на К.Х./32г./, в раницата и двата найлонови плика, които носел са установени вещи, за чиито произход мъжът не могъл да даде обяснение.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че вещите са обект на кражба от апартамент в к-с „Крум Бъчваров”. 32-годиштният проникнал в жилището чрез взломяване на входната врата. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая в РУП-Видин е образувано бързо производство.

Вечерта на същия ден, около 22.20 часа, гражданин сигнализирал в полицията за това, че забелязал мъже, които правят опит да проникнат в павилион на ул.”Акад. Стефан Младенов” . Пристигналите незабавно на мястото полицейски служители заловили други трима жители на с.Новоселци – П.Ц./22г./ и две непълнолетни момчета – на 15 и 17 години. Установено е, че същите проникнали в павилиона чрез разбиване на предпазния капак на вратата, а в помещението направили опит за взломяване на кафе автомат.

Пълнолетният мъж и 17-годишния са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. На 15-годишното момче е предоставена полицейска закрила на основание Наредба за предоставяне на полицейска закрила на дете за срок до 48 часа. По случая работи РУП-Видин.