Коледен благотворителен концерт в училище „Козма Тричков”
Коледен благотворителен концерт в училище „Козма Тричков” / netinfo

Благотворителен коледен концерт събра ученици, родители и учители от врачанското училище „Козма Тричков“ в навечерието на светлите християнски празници.

Подкрепени от своите учители и училищното ръководство, инициативни млади хора – членове на училищни формации, сформирани по проекта „Твоят час“, съумяха да вплетат традиционни коледарски песни, народни танци, умотворения и притчи в пъстра палитра с модерното звучене на поп-музиката, съвременния танц и слово.

Коледен благотворителен концерт в училище Козма Тричков
netinfo

Залата възторжено аплодира изпълненията на талантите на училището – момичетата от музикална формация „Импресия“, уникалните „Purple Girls“, състезателките по спортни танци Магдалена и Саманта, рецитаторите от театралното студио, музикалното дуо Юлиан и Дарина, грациозните гимнастички Биляна, Гергана, Деница.

В концерта взеха участие и гост-изпълнители - представителен детски танцов състав „Радост” към Центъра за подкрепа за личностното развитие – ЦРД, балет “SKY”, танц – формация „Ladies“, ансамбъла за народни песни и танци към читалище „Развитие”, певиците Ивет Яничкова и Тонина Митинска.

Коледен благотворителен концерт в училище Козма Тричков
netinfo

Водещите Зорница, Александра, Камен и Влади откриха концерта с думите „Традиционният за училището благотворителен коледен концерт е един голям подарък от всички нас – ученици на „Козма Тричков“ за нашето училище, защото тазгодишната ни кауза е набирането на средства за система за училищно радио“.

Концертът бе предшестван от базар с ръчно изработени сурвачки, картички и коледни украси и е част от програмата на училището, посветена на 210 години от рождението на Козма Тричков и 150 години от неговото завещание.

Коледен благотворителен концерт в училище Козма Тричков
netinfo