Коалиция ДЕСНИТЕ регистрира листи в 31 МИР в страната
Коалиция ДЕСНИТЕ регистрира листи в 31 МИР в страната / Дарик Враца - архив

Коалиция ДЕСНИТЕ регистрира кандидатски листи във всички 31 многомандатни избирателни района на България за изборите за народни представители на 5 октомври 2014.

Ние сме убедени, че държавното управление се нуждае от компетентност, политическа воля, почтеност и поради това, в избора на хора за нашите листи сме търсили тези качества. Видачите ни са опитни хора, с доказани биографии, които не се нуждаят тепърва от кариерно развитие. Знаят, могат и искат да дадат, а не да вземат. Професионалният им спектър е много широк – архитекти, лекари, предприемачи, хора на културата, учители, но по-важното е, че повечето от тях имат и така необходимия политически опит”, каза Илко Семерджиев, председател на Коалиция ДЕСНИТЕ.

Семерджиев ще води листата във Враца и 23 МИР в София. Учредител на БЛС през 1989 г. и три мандата член на УС, два от които е зам.-председател; създател е на НЗОК и е нейният първи директор; заместник-министър е на здравеопазването в три правителства и министър на здравеопазването в правителството на ОДС (1999 – 2001 г.). Към момента е Почетен председател на Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване и Политически председател на Коалиция от партии ДЕСНИТЕ.

Във Видин водач е Георги Георгиев юрист., завършил е УНСС. Работил е 15 години в държавната администрация.

 

За Мотана и 26 МИР София област водач е доц. Надя Миронова - Преподавател в Университета за национално и световно стопанство в гр. София. Учредител и зам.-председател на Единна народна партия. Има сериозен консултантски опит и над 30 изследвания, публикации, книги и учебници в областта на теорията на управлението, управлението на човешките ресурси и комуникациите. Представител на Център за защита правата в здравеопазването.