/ арик Враца
Кметовете на Видин и Белоградчик адресираха благодарности до местните полицаи за безупречната организация при охраната на летните музикални фестивали в двата града. Те изпратиха благодарствени писма, в които се казва:
 
„Изказвам своята най-искрена благодарност за оказаното съдействие по време на фестивала Летни вечери на операта и балета „Баба Вида”. Полицейските служители изпълниха отлично отговорностите си и допринесоха за безупречната организация на събитието“, посочва в благодарствения си адрес инж.Огнян Ценков - кмет на община Видин.

„Спящата красавица“ постави блестящ финал на Летните вечери на операта и балета

„Приемете моята благодарност за професионализма и отговорността, проявени при съвместната ни работа по време на летния фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“”, пише Борис Николов – кмет на община Белоградчик в благодарствено писмо, и изразява признателност към полицията за реда и сигурността по време на събитието.
 
Полицейските екипи се погрижиха за организацията на движението, обществения реда и сигурността на жителите и гостите на двата града, и на зрителите на поредицата от музикални събития.  

Редът и охраната на двата летни фестивала, проведени в края на юли и началото на август, обезпечиха служители от ОД на МВР-Видин, РУ-Видин, сектор „Пътна полиция”-Видин, РУ-Белоградчик и водачи на служебни полицейски кучета.