Европейското първенство по автомоделизъм
Европейското първенство по автомоделизъм / Община Враца
Над 60 състезатели от 9 държави участват в тазгодишното издание на Европейското първенство по автомоделизъм, което се провежда във Врачанския Балкан. Враца е първият град в Източна Европа, който организира шампионат на Стария континент, като е спечелил домакинството след решение на общото събрание на европейската федерация, проведено миналата година в Брюксел.

Европейско първенство по автомоделизъм за високопроходими бъгита бе официално открито от кмета Калин Каменов, който приветства присъстващите и пожела най-добрите и подготвени екипи да победят. Каменов поздрави Българската федерация по автомоделен спорт /БФАС/ и врачанския спортен клуб за отличната организация при провеждането на турнира.

Европейското първенство по автомоделизъм

Шампионатът, за модели Off road 1 към 5 Large Scale, е организиран от Спортно-технически моделен клуб Враца, съвместно с Българска федерация по автомоделни спортове и Община Враца. Класовете, в които ще мерят сили състезателите са общо 3 -2WDQ, 4WD и SC.
За да вземат участие в надпреварата пристигнаха най-добрите професионални състезатели, многократни европейски и световни шампиони от Хърватия, Финландия, Франция, Германия, Великобритания, Холандия, Швейцария и Турция. България участва с 8 състезатели, половината от които са от Враца. Главен съдия на шампионата е Крис Хардести от Великобритания.

Европейското първенство по автомоделизъм

Финалът на Европейско първенство по автомоделизъм за високопроходими бъгита ще бъде в събота, когато ще станат ясни и победителите в съответните категории.
 
Община Враца