Награждаването
Награждаването / Община Враца
Враца бе домакин на официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса „Работилница за репортери 2019 – Пътят към дома“. Събитието беше открито от кмета Калин Каменов. „За мен е изключително голямо удоволствие в нашия град да присъстват бъдещи репортери от цялата страна. Вие сте хората, които имате остър ум, критично мислене и конструктивни предложения. Много често, изразявайки вашата позиция по определени теми и проблеми в обществото, се превръщате в коректив и допринасяте за реалното участие на младите хора в управлението на нашата страна.

Награждаването

Продължавайте да бъдете обективни, не толерирайте фалшивите новини и никога не се задоволявайте с това, което имате, защото само това е начинът да бъдете достойни за уважение хора и професионалисти“ – с тези думи, кметът Каменов се обърна към участниците в конкурса.
           
Приветствие към талантливите младежи отправиха и техните ментори, които им пожелаха да не се отказват от журналистическата професия и да надграждат постигнатото.

Награждаването
        

В рамките на церемонията, кметът на Община Враца връчи призове на врачанките Виктория Цветкова и Елина Спасова, които са отличени в категорията „Посланик на общината“. Младите журналисти получиха и парична награда от кмета Каменов, който награди и представителите на общините – Банкя, Благоевград, София, Сливница, Вършец, Дупница и село Галиче.

Награждаването

Община Враца