Кръгла маса във Враца
Кръгла маса във Враца / Дарик Враца
С изпяването на тропара на Петдесятница, когато Светият дух е слязъл и е била основана Църквата, във Враца бе открита кръглата маса с мотото “Изход има”. Поводът е Световният ден за борба с наркоманиите, а организатори са Врачанска митрополия и Община Враца. При откиването кметът Калин Каменов благодари на врачанския митрополит Григорий за идеята. «Винаги има изход, дори когато ти се струва, че си в безизходица! Затова съм доволен, че Църквата е активна страна в една такава дискусия. Вярата може да е спасителен пояс, чиято помощ младите хора да излязат от безизходицата», каза в началото на срещата Калин Каменов. Врачанският митрополит Григории пък благодари на градоначалника за отзивчивостта за организирането на този важен дебат.

«Даваме ли си сметка, че всяка година от нас си отиват милиони хора, попаднали в зависимостта на наркотиците?", попита Григорий и продължи:
«Наркотиците са най-голямото предизвикателство на нашето време за хората, които не са открили своя идеал. Липсата на Христос в живота на младите хора ги лишава от спокойствие в този объркан свят», подчерта врачанският митрополит. От гостуващите свещенослужители пръв думата взе протоерей Михаил Манев, който от години работи в единствения по рода си Православен център за духовно обгриждване на зависими «Св.княз Боян Енравота във Варна».