Евгени Любенов
Евгени Любенов / Евгени Любенов
В навечерието на 1 юни – ден на Враца, медиците от МБАЛ „Христо Ботев“ получиха пълния размер на заплатите си за месеците март и април, съобщи новият директор на болницата Евгени Любенов. Това стана възможно благодарение на добрата воля и общите усилия на Министерски съвет, Министерство на здравеопазването и премиера Бойко Борисов, с цел запазване и стабилизиране на болницата в областния град.

„Благодарим на Правителството за навременната реакция. Вече е сключен договор с НЗОК по 173 клинични пътеки, водят се и преговори с кредиторите за намаляване на задълженията, набира се медицински персонал за окомплектоване на структурите в лечебното заведение“, подчерта Евгени Любенов и изказа надеждата си да успеят да привлекат отново напусналите ценни кадри на болницата – лекари и медицински сестри.

Директорът допълни още, че се запазва дейността и договореността със Здравната каса от 2017 г., а до шест месеца в МБАЛ „Христо Ботев“ трябва да бъде закупен и пуснат в експлоатация ангиограф. Апаратурата е съществено важна за дейността на Инвазивна кардиология, така необходима за врачани и хората от региона. Ангиографът ще бъде закупен с целеви средства от Министерство на здравеопазването.
 
МБАЛ "Христо Ботев" Враца