/ iStock/Getty Images
Разходка из стара Враца с изложба на поздравителни картички за Великден и пролетта, е подготвила Регионалната библиотека "Христо Ботев".

Изложбата се открива утре от 13.00 часа пред сградата на библиотеката и в нея са включени 21 картички и честитки.

Върху някои от тях са запечатани спомени от балния салон във Военния клуб във Враца, от излетите за празника до живописния Бутов дол или до някогашното изкуствено езеро Лидо Венеция за разходка с лодка под звуците на оркестър.

Организаторите от библиотеката са подготвили и изненада за посетителите, защото част от картичките, включени в изложбата, ще имат реплика. Всеки желаещ може да избере една от репликите, да я надпише със свое великденско пожелание до близък човек и да я пусне в импровизираната пощенска кутия.

Така всеки ще има възможност да се пренесе в началото на XX век и да усети духа на времето чрез приготовленията за празника, както и да зарадва някого, за когото пощенските картички са част от спомените му.

Посетителите, които искат да отговорят на предизвикателството, трябва предварително да носят пощенски плик с марка и да знаят точния адрес на получателя, уточняват от библиотеката.

Врачанската библиотека ще се погрижи картичките с пожелания на Великден да стигнат до своя адресат.
 
БТА