Инициативата „Да пуснем корени в България и във Враца
Инициативата „Да пуснем корени в България и във Враца / Дарик Враца

38 млади широколистни дръвчета растат вече в жк „Сениче". Те бяха посадени от общински съветници от ГЕРБ, членове на партията, симпатизанти и жители на квартала. Участва и кандидатът за кмет Калин Каменов, по чиято идея бе акцията.

„Това е продължение на една моя инициатива - „Да пуснем корени в България", която провеждам вече 8 години. Тя е символична, защото по този начин искаме да покажем на хората, че сме решили да оставим корените си тук - на мястото, в което сме родени и израснали. Това е нашият ангажимент към всеки един квартал, към всяко едно населено място. С дърветата, които засаждаме днес в „Сениче" ние показваме, че имаме ангажимент към нашия град, че оставаме. Че ще се борим, ще поливаме, това което сме насадили и ще се грижим за него докато стане голямо и красиво, и всички да го ползват с радост.

Надявам се тази инициатива да се превърне в по-мащабна, да се случва непрекъснато, всяка година - и пролетта, и есента, и повече хора да участват, защото за да изглежда нашият град по-добре - зависи от много хора. Като бъдещ кмет на Враца ще се постарая да дам добрия тон и добрия пример как можем да се грижим по-добре за града си, как да го пазим и всички заедно да го направим едно наистина много по-хубаво място за живеене".

Инициативата Да пуснем корени в България" и във Враца
netinfo

Жители на квартала приветстваха инициативата по озеленяването около блокове 56 и 57. „Благодарим за това, че някой се сеща и за нас, тук има нужда от още зеленина и покрай другите блокове. Има една поляна, която стои гола от години на ред, там може да се направи малък парк, с пейки и място, където децата да играят", споделиха хората и пожелаха успех на Калин Каменов.