/ Областна администрация Враца
Стартира превантивно-информационна кампания, насочена към ученици от трети и четвърти клас в училищата на територията на област Враца.

Целта е повишаване на осведомеността на учениците относно рисковете, последствията и вредите, свързани с употребата на забранени наркотични вещества и други психоактивни веществаq и изграждането на умения за отстояване на собствената позиция.

Намаляват с по една паралелките след 7-ми клас

Инициативата е на областния управител на област Враца Малина Николова, със съдействието на експерти от Превантивно-информационен център към Общинския съвет по наркотични вещества – Враца и в партньорство с Регионалното управление на образованието-Враца.

Първото от поредицата мероприятия се проведе в Основно училище „Христо Ботев“ – Мездра, където педагозите от ПИЦ-Враца запознаха учениците чрез презентационни материали и нагледни дидактически средства какво представляват наркотиците и какви вреди нанасят върху здравето.

Остра дискусия за приема на ученици след 7 клас във Врачанско

Информационната кампания се реализира в изпълнение на Програма за управление на правителство на Република България за периода 2017 г. – 2021 г. и съгласно Наредба № 6 на Министерството на образованието и науката и Министерството на здравеопазването.