Почистването във Видин.
Почистването във Видин. / Община Видин
За поредна година Община Видин се включи в най-мащабната доброволческа кампания в страната „Да изчистим България заедно”, която за първи път се организира през есента. Служителите от общинската администрация се събраха в парк „Владикина бахча” рано тази сутрин, където секретарят на общината Иванела Андреева даде старт на кампанията.

Предвидените на територията на град Видин райони за почистване бяха: Крайдунавски парк - в участъка от Речната гара до Колодрума, парк "Владикина бахча", парк "Нора Пизанти", парк "Рова” - в участъка от ул. ”Антон Страшимиров” до ул. "Михаил III Шишман" и Зелена площ – кръстовището при ул.”Широка” и ул.”Христо Ботев“.

Почистването
Община Видин


От 8.30 ч. до 10.30 ч.  работеха предварително определени пунктове за раздаване на чували и ръкавици на гражданите: на паркинга на Община Видин, срещу паметника на Христо Ботев, пред храм „Успение Богородично“ (при стария гробищен парк), пред входа на Професионална техническа гимназия „Васил Левски”, до шадравана в зелената площ на кръстовището при ул. „Широка“ и ул. „Хр. Ботев“.

Навсякъде кметовете и кметските наместници на населените места в fбщината създадоха организация за почистване на най-замърсените райони. Там участващите в кампанията също бяха снабдени с чували и ръкавици.

В кампанията се включиха служители от Областна администрация – Видин, ученици и учители от СУ "П. Р. Славейков” и ОУ "Любен Каравелов", неправителствени организации и много  граждани.

Секретарят на общината Иванела Андреева изрази своето задоволство от проявената активност от страна на хората в деня на кампанията и и надеждата си догодина да има по-малко замърсени райони и още повече желаещи да дадат своя принос за подобряване на екологичната среда.