Фиат Балила
Фиат Балила / Община Видин
Повече от 120 участници от цялата страна, от Румъния и Сърбия се включиха в днешния ретро парад във Видин. Той се проведе под патронажа на кмета на града Огнян Ценков, като идеята бе на Иван Цолов. Съорганизатори на грандиозното събитие бяха Община Видин, Съюзът на българските автомобилисти и Авто клуб V8.  Колоната потегли от паркинга на Общината към бившето военно поделение, в близост до крепостта „Баба Вида”. Видинският кмет пристигна с Кадилак Девил 1966 г., управляван от родената в Калифорния Кристи Генов. „Община Видин ще направи всичко възможно, за да превърне ретро парада в традиционен и той да се провежда всяка година. Пожелавам  успех и нека всеки представи по най-добрия начин своя автомобил или мотоциклет” – каза Ценков при откриването.

ЗИЛ 158
Община Видин


Участващите в събитието автомобили бяха оценявани според възрастта им в няколко категории: произведени до 1960 г., до 1970 г. и до 1980 г. Едно от условията за участие е превозните средства да не се използват в ежедневието и да бъдат добре запазени. И в трите категории бяха раздадени награди на класиралите се на първите три места. Призът на кмета бе връчен на Кристи Генов. Тъй като победителката в момента отсъстваше, отличието получи нейна приятелка. Имаше и парична награда, осигурена от Общината.

ЗИЛ 158
Община Видин


Призът на организатора бе за Fiat 508 Balilla от 1932 г., със собственик Мариус Варгату от Румъния. На първите места в категориите се подредиха: DKW-F7 от 1937 г. (автомобил до 1960 г.), собственик - Ангел Томов; Форд Мустанг от 1964 г.,
(автомобил до 1970 г.), собственик - Александър Кирилов и ЗАЗ 968 А от 1977 г., (автомобил до 1980 г)., собственик -Лъчезар Лазаров.

В категория „мотоциклет” наградата е за BMW - R75 от 1943 г. Любим автомобил на публиката стана Форд Мустанг от 1964 г.

Издателят на списание "Автокласика & Мотоциклети" Маргарит Карабуров връчи специална купа на кмета на община Видин Огнян Ценков за оказаната помощ при организацията на ретро парада. "Всички трудности, които срещам в работата си като кмет, разбирам, че са си заслужавали, когато срещна такава признателност като сега. Благодаря много! Поемам ангажимента и ще продължаваме и догодина, и много години напред заедно да организираме ретро парад на автомобили във Видин" - заяви Ценков.

Всички призьори получиха парични награди, осигурени от Община Видин, плакети, грамоти и тениски.