съд дело
съд дело / Dariknews.bg, архив
Една година затвор и глоба от 1000 лева получи К. Ковачев за това, че е шофирал пиян. По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът го призна за виновен и му наложи ефективно наказание.

На 16.02.2017 г. подсъдимият Ковачев бил на работа на обект „Буешко езеро“, намиращ се между Враца и Мездра. По време на нощната му смяна той бил посетен от негов приятел, като двамата употребили алкохол.

След като изпил около 100-150 гр. ракия, Ковачев се качил в собствения си автомобил „Субару“ и заедно с приятеля си отпътувал към Мездра. Около 03:30 ч., на ул. „Христо Ботев“ в града, той бил спрян за рутинна проверка от дежурен автопатрул. При тестване с дрегер пробата му се оказала положителна - 1,47 промила алкохол в издишания въздух. По резултат от извършеното лабораторно изследване на кръвната проба на подсъдимия било установено наличие на 1,53 промила алкохол към датата на деянието.

Престъплението е извършено, след като подсъдимият Ковачев бил осъждан за престъпление по транспорта с наложено условно наказание през август 2015 г.
С присъда от 14.07.2017 г. му е наложено наказание от една година „лишаване от свобода“, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, глоба в размер на 1000 лв. и лишаване от правоуправление за срок от една година. Привежда се в изпълнение и предходното наказание „лишаване от свобода“ в размер на четири месеца.