Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана
Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана / Петя Димитрова
Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана
65220
Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана
  • Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана

Световноизвестният вокалист на групите на "Рейнбоу" и "Дийп пърпъл" Джо Лин Търнър посети Монтана и се включи във фестивалът „Изкуството е рок". Събитието се организира за втора път от певицата Нелиан Николова. Замисълът е всяка година фестивала да бъде посветен на различна тема и 2013-та е годината на рокендрола.

„Децата и младите хора имат нужда от мечти, нещо, към което да се придържат и което да следват. Моето посещение тук може да ги подкрепи да бъдат повече, от това което са в момента. Мога да бъда част от тяхната мечта за реализация, сподели Търнър на среща с кмета на Монтана Златко Живков преди концертната изява. Рокзвездата разказва че същото се е случило с него: „ Аз се възхищавах на артистите от своето време, последвах своите мечти и ето ме сега тук. Искам да пренеса това усещане върху младите хора от Монтана и да стана част от една мечта, която да следват.

Джо Лин Търнър: Мога да бъда част от мечтите на младите хора в Монтана
netinfo


„Според Търнър всичко започва от семейството от дома, Родителите трябва да учат добре своите деца. Без тяхната подкрепа, любов и разбиране детето ще излезе извън релсите. Той призова родителите и младите хора да обръщат повече внимание на изкуството. То е нещо, което развива ума, дава ни вдъхновение и е по-велико и по-страхотно от самите нас.

„Музиката е моята мечта и моя начин да постигна любов и наистина се надявам, че съм донесъл голяма доза вдъхновение на този свят. Ако всички усилия са променили поне един живот, значи всичко това си е заслужавало.

Късно вечерта Джо Лин Търнър разтърси залата на театъра в Монтана с изпълненията на най-добрите си сингли от времето на "Rainbow" и "Deep Purple". На сцената на фестивала се изявиха китаристът Милен Димитров и рок групите "Лопатарка", "Еридан", "Фобос".